+ Новости и события ОдессыКультура, происшествия, политика, криминал, спорт, история Одессы. Бывших одесситов не бывает! |
Номер 34 (1474), 12.09.2019 Споживання продуктiв харчування у домогосподарствах Одеськоï областiЗа даними вибiркового обстеження умов життя домогосподарств, у структурi сукупних витрат домогосподарств Одеськоï областi у 2018 роцi витрати на купiвлю продовольчих товарiв та оплату харчування поза домом становили 59,9 % (по Украïнi - 52,8 %). Найбiльшу частину сукупних витрат на харчування домогосподарства витрачали на придбання м`яса i м`ясопродуктiв - 25,5 %, хлiба i хлiбопродуктiв - 13,6 %, молока, сиру та яєць - 15,3 %, овочiв, включаючи картоплю - 12,4 %. У порiвняннi з попереднiм роком зросло споживання молока - на 12,0 %, фруктiв, ягiд, горiхiв, винограду - на 9,1 %, риби i рибопродуктiв - на 6,7 %, овочiв та баштанних - на 5,4 %, у той же час зменшилося споживання цукру - на 10,7 %, олiï та iнших рослинних жирiв - на 7,1 %, м`яса i м`ясопродуктiв - на 2,0 %. Споживання яєць, хлiба та хлiбопродуктiв залишилось на рiвнi попереднього року. Енергетична цiннiсть i вмiст поживних речовин у спожитих у домогосподарствах Одеськоï областi продуктах харчування у середньому за добу у розрахунку на одну особу становила 2673 ккал, вмiст поживних речовин (бiлки, жири, вуглеводи) становить 74 г, 124 г та 334 г вiдповiдно. Головне управлiння статистики в Одеськiй областi.
|
|
|||||||||||||||||
|